Składniki:
50 g (jedna łodyga) rabarbaru
150 g truskawek
5 g stewii
1 łyżka syropu klonowego
60 g makaronu ryżowego
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
garść liści mięty
Przygotowanie:
Rabarbar obrać ze skórki, posiekać w dość drobną kostkę i przełożyć do dużej miski. Pokroić truskawki na niewielkie kawałki i dodać do rabarbaru. Listki suszonej stewii posiekać dość grubo i dodać do owoców. Dodać syrop klonowy i całość dokładnie wymieszać. Wstawić miskę do lodówki na 3-4 godziny (lub na całą noc). Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W tym czasie wyjąć miskę z lodówki, wlać ocet balsamiczny oraz oliwę, dodać porwane na mniejsze kawałki listki mięty i całość wymieszać. Makaron przełożyć do miski z owocami i wymieszać.
Pomóż w rozwoju naszego portalu