Składniki:
szklanka napoju migdałowego
1 i 1/2 łyżki budyniu bez cukru
2 łyżeczki erytrolu
5 łyżek płatków owsianych górskich
2 śliwki
szczypta cynamonu
1/2 graści orzechów nerkowca
jogurt
Przygotowanie:
Z napoju odlej 50 ml, wymieszaj z budyniem i połową erytrolu. Resztę zagotuj z płatkami owsianymi. Do gotującego się napoju z płatkami dodaj przygotowany wcześniej budyń i gotuj wszystko jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając. Do innego rondelka wlej odrobinę wody, wsyp resztę erytrolu i podgrzewaj ok. 1 min na dużym ogniu. Wrzuć przekrojone na połówki śliwki i gotuj chwilę, aż lekko zmiękną i puszczą sok, dopraw cynamonem. Owsiankę przełóż do miseczki, dodaj podduszone śliwki, jogurt oraz nerkowce.
Wartość energetyczna: 729 kcal, białko: 16,9 g, tłuszcz: 16 g, węglowodany: 76,2 g
Pomóż w rozwoju naszego portalu